Pafos Net

Πάφος: Παρά την κρίση, ιδιώτες συνεχίζουν την επιμόρφωση υπαλλήλων τους

title image

Μπορεί η πανδημία να στέρησε φέτος την Πάφο, όπως και την Κύπρο ολόκληρη, από τα... σμήνη των ξένων επισκεπτών της, κάποιοι όμως φρόντισαν από πολύ νωρίς να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους τουρίστες όταν και όποτε αρχίσουν να καταφθάνουν ξανά μαζικά στα μέρη μας. Μια τέτοια αξιέπαινη περίπτωση καταγράφεται με την κατάρτιση των γκαρσονιών σε κέντρο αναψυχής της Κάτω Πάφου σε θέματα Ιστορίας της πόλης, της μυθολογίας της περιοχής και όλων των άλλων χρηστικών πληροφοριών που θέλουν οι επισκέπτες να ξέρουν για τον χώρο διαμονής τους.

Η θετική για την Πάφο και τις υπηρεσίες της περίπτωση, αφορά στο εστιατόριο Pelican στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Θέλοντας να αλλάξει την κακή κατάσταση που παγιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην επισιτιστική βιομηχανία της Κύπρου, λόγω της «εξαφάνισης» του κυπριακού στοιχείου από τον κλάδο, ο ιδιοκτήτης Άντρος Παπίρης καθιέρωσε την τελευταία πενταετία με δική του πρωτοβουλία και έξοδα την επιμόρφωση του προσωπικού του με σειρά σεμιναρίων και άλλων ενεργειών, προκειμένου να είναι εις θέση να υποδέχεται με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα ποιοτικό προορισμό τους πελάτες της επιχείρησης, αλλά και να τους παρέχει γενικότερες πληροφορίες για την Ιστορία και τη Μυθολογία της Πάφου.

Ο κ. Παπίρης δήλωσε στο PafosNet ότι στις παραμονές της κάθε καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου προχωρεί με δική του πρωτοβουλία στη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για το προσωπικό της επιχείρησης του από ειδικό οίκο τουριστικής επιμόρφωσης, με στόχο οι υπάλληλοι να είναι εις θέση, πέραν της σωστής υποδοχής και εξυπηρέτησης των πελατών, να παρέχουν σε αυτούς ακριβείς και γενικές πληροφορίες για την Ιστορία της Πάφου, τη μυθολογία που συνδέεται με την πόλη και για ζητήματα ειδικότερα με την περιοχή του λιμανιού της Κάτω Πάφου όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Η επιμόρφωση αυτή έγινε και στις παραμονές αυτού του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι η πανδημία επέφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο τουριστικό προιόν.

"Με την ενέργεια αυτή, θεωρώ ότι η επιχείρηση μας δίνει ένα καλό παράδειγμα", τόνισε," αφού η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού είναι πρωτεύουσας σημασίας ζήτημα για την καλή εικόνα και της επιχείρησης, αλλά και της ίδιας της πόλης ως τουριστικού προορισμού επιπέδου. Ιδιαίτερα επιχειρήσεις όπως η δική μας, που βρίσκονται στην καρδιά του τουρισμού της πόλης, αλλά και των αρχαιολογικών της θησαυρών, θα πρέπει να λειτουργούν και ως πρεσβευτές της κυπριακής φιλοξενίας και ιστορίας".

Το λυπηρό στην υπόθεση, ωστόσο, επεσήμανε ο Άντρος Παπίρης, είναι πως για ένα θέμα που θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για το Υφυπουργείο Τουρισμού και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή του κράτους στην οικονομική ενίσχυση των ιδιωτών που προχωρούν σε τέτοιες επιμορφωτικές ενέργειες.