Pafos Net

Γεροσκήπου: Ο πόλεμος της παραλίας συνεχίζεται αμείωτος

title image

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρετά σιγά-σιγά, αλλά στη Γεροσκήπου το μέγα θέμα της θερινής περιόδου εξακολουθεί ακόμη να προκαλεί αναταράξεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Ο «πόλεμος της παραλίας» καλά κρατεί, μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίσθηκαν στον δεύτερο πληθυσμιακά Δήμο της επαρχίας Πάφου με αφορμή το διαχειριστικό του παραλιακού μετώπου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου για διαχειριστική ανάληψη των δύο σημείων-φιλέτων της παραλίας από τη δημοτική αρχή, αφού επέφερε διχασμό του σώματος ως προς τη χρονική στιγμή των αποφάσεων και αφού μετέτρεψε το Δημοτικό Μέγαρο σε «ριγκ» με επηρεαζόμενους πολίτες να χτυπούν δημοτικούς συμβούλους, εξακολουθεί να δημιουργεί «απόνερα».

Μέχρι σήμερα, δύο διαφορετικές εκδοχές ακούγονται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την ορθότητα της απόφασης εκείνης: Ωφελήθηκε, τελικά, η δημοτική αρχή από την διαχείριση των σημείων αυτών ή έχασε και αυτά που λάμβανε ως ενοίκιο από τους ιδιώτες λόγω του βεβιασμένου της κίνησης της;

Μιλώντας σήμερα στο PafosNet ο δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου, Αντώνης Τρακκίδης, χαρακτηρίζει διαχρονικό το πρόβλημα με την παραλία της Γεροσκήπου, υποστηρίζοντας ότι οι τελευταίες δημοτικές εκλογές και οι δοθείσες  υποσχέσεις δημιούργησαν περαιτέρω προβλήματα.

« Η κατάσταση στην παραλία της Γεροσκήπου ήταν πέρα από κάθε έλεγχο  με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει. «Τεράστιοι κίνδυνοι ήταν ενώπιον μας, ενώ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου βρισκόταν  στη μέγγενη, αφού από τη μια είχαμε την πίεση για διατήρηση της παγιωμένης για χρόνια παράνομης κατάστασης και από την άλλη δεκάδες άλλους δημότες είτε να διαμαρτύρονται για την επιδεικνυόμενη ανοχή και κάλυψη της παρανομίας, είτε  να επιζητούν να δραστηριοποιηθούν στην παραλία υπό το ίδιο καθεστώς παρανομίας. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο εν τη σοφία του και δημοκρατικά αποφάσισε να διαχειριστεί ο Δήμος από μόνος του μέρος της παραλίας του.

Προτού καν λήξει η καλοκαιρινή περίοδος, στις 10 του Σεπτέμβρη, δόθηκαν οδηγίες στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου για να καταγραφούν τα έσοδα από τη διαχείριση, επί της νέας πλέον βάσης, της παραλίας. Στα δε καφενεία της Γεροσκήπου  διατείνονταν κάποιοι ότι θα δικάσουν αυτούς, την πλειοψηφία δηλαδή, που τους άλλαξαν την καθημερινότητα. Αυτούς που τους «δημιούργησαν» την έγνοια να ασχολούνται με διαχείριση περιουσίας του Δήμου, κρεβατάκια, ομπρέλες, αντί της ησυχίας που συνεπαγόταν να αφήνονται οι παραλίες επί πινακίου φακής σε ιδιώτες. Προσήλθαμε λοιπόν στην συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου τη 12η του Σεπτέμβρη για να "δικαστούμε", αλλά προς έκπληξη των αδημονούντων να μας δικάσουν δεν διέκριναν οιονδήποτε φόβο στα πρόσωπα της πλειοψηφίας, αλλά αντίθετα ικανοποίηση για το αποτέλεσμα».

Απαντώντας στις φωνές ότι το βεβιασμένο της ανάληψης της διαχείρισης από τον Δήμο, αντί αυτό να γίνει με τη νέα θερινή σεζόν, δεν έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψει όπως θα έπρεπε το νέο καθεστώς, ο κ. Τρακκίδης απαντά ότι 27 χιλιάδες ευρώ ήταν η είσπραξη από τα κρεβατάκια του Δήμου για την περίοδο 10 Ιουνίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

«Οι εισπράξεις συνεχίζονται», υποστηρίζει. « Δηλαδή 90 συνολικά μέρες  εισπράξεων από τις 10 Ιουνίου αντί ,όπως έπρεπε, από την 1η του Απρίλη. Δηλαδή 70 μέρες χαμένες (1η Απριλίου -10 Ιουνίου) με απώλειες εισπράξεων που κατέληγαν σε τσέπες αλλονών. Και επιπλέον, επειδή πρέπει να λέγονται αλήθειες σαν απάντηση σε κάθε πρόκληση, πρέπει οι δημότες να ξέρουν και τα εξής:

Ενώ ο Ιούνης έδειχνε πολύ καλές καθημερινές εισπράξεις με εισπράκτορες υπαλλήλους του Δήμου, αυτούς που κάποιοι κατηγορούν ότι δήθεν λουφάρουν και θέλουν να τους απολύσουν, υπήρξε κατολίσθηση, ειδικά στις εισπράξεις του Ιούλη, όταν εμφανίσθηκαν ιδιώτες εισπράκτορες.

Ειδικά τον Ιούλη οι παράνομοι που δραστηριοποιούντο επί της παραλίας του δήμου σε στυλ '»πλιάτσικου», αφαιρούσαν τεράστια έσοδα από τον Δήμο Γεροσκήπου».

Οι άνθρωποι αυτοί, καταγγέλλει ο Αντώνης Τρακκίδης, γίνονταν ανεχτοί από τον Δήμο παρά τις σχεδόν καθημερινές διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και άλλων επιχειρηματιών που κέρδισαν νόμιμα τις αντίστοιχες προσφορές.

paralia-yeroskipou

 

Ο κ. Τρακκίδης κάνει επίσης λόγο για «θέατρο του παραλόγου» το καλοκαίρι στην παραλία της Γεροσκήπου, στην προσπάθεια άρσης των παρανομιών.

« Συνολικά τρεις επιχειρήσεις, δήθεν «σκούπα» για άρση των παρανομιών πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες», επισημαίνει. « Ήμουν ειδοποιημένος θεατής αυτών των επιχειρήσεων, δήθεν σκούπας, αλλά μάλλον ενός θεάτρου του παραλόγου: Στις 10 το πρωί απομακρύνονταν τα δεκάδες παράνομα κρεβατάκια και ομπρέλες προς το απέναντι χωράφι και με την απομάκρυνση των συνεργείων του Δήμου επανέρχονται ως να μη συνέβη τίποτα. Για να είμαστε ειλικρινείς στη μια από τις τρεις περιπτώσεις απομακρύνθηκαν και αποθηκεύτηκαν τα παράνομα κρεβατάκια και ομπρέλες στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία της Γεροσκήπου. Την επόμενη μέρα τους δόθηκαν πίσω για να συνεχίσουν την παρανομία και την αφαίμαξη του Δήμου».

Η δημοτική παραλία δούλεψε φέτος σε νέα μορφή αλλά με τους παράνομους να αφαιρούν χιλιάδες ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, αναφέρει ο Αντώνης Τρακκίδης, υποστηρίζοντας ότι η πλειονότητα των δημοτών και των υπηρεσιακών, γνωρίζει για τις παρανομίες και για τους λόγους της επιδεικνυόμενης ανοχής.

« Ακόμη και σήμερα συνεχίζεται το «πλιάτσικο» στην παραλία εναντίον των εσόδων του Δήμου», τονίζει. « Αφαιρούνται συνεχώς έσοδα από την επένδυση του Δήμου στην παραλία και δίνεται η εντύπωση ότι δεν ιδρώνει το αυτί της δημοτικής αρχής. Γιατί άραγε; Γιατί άλλοι επιχειρηματίες που κέρδισαν προσφορές για κρεβατάκια καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να τους χαρίσει από τα οφειλόμενα επικαλούμενοι την αδυναμία του δήμου να πατάξει τις παρανομίες που προκαλούν και σε αυτούς ζημιά».

dimarheio-yeroskipou1

 

Ο κ. Τρακκίδης υποστηρίζει ότι μερίδα δημοτικών συμβούλων, εκτός των προπηλακισμών και ξυλοδαρμού που υπέστησαν στα γνωστά ανά το παγκύπριο πλέον γεγονότα της 11ης Απριλίου, ήταν καθημερινό θέμα χλευασμού λόγω των ισχυρισμών των προηγούμενων διαχειριστών της παραλίας ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου «κατέστρεψε» την παραλία. Οι οποίοι πρώην διαχειριστές, επισημαίνει, υποστηρίζουν ότι κατάφερναν να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες και να έχουν πολλαπλάσιες εισπράξεις από τις εισπράξεις του Δήμου ως νέου διαχειριστή.

«Χλευάζουν ότι οι εισπράξεις του Δήμου θα ανέλθουν «μόνο» στις 30 χιλιάδες ευρώ», δηλώνει. « Πόσα όμως συνολικά εισέπραξαν οι ίδιοι δεν μας είπαν. Μήπως κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες; Οι ισχυρισμοί τους αυτοί πρέπει να διερευνηθούν. Έχω την πρόθεση με επιστολή  προς τον Έφορο Φορολογίας να παραθέσω αυτούς τους ισχυρισμούς μαζί με σχετικό υλικό και να ζητήσω όπως διερευνηθούν αυτοί τους οι ισχυρισμοί για όλο το χρονικό  διάστημα της δραστηριοποίησης τους στην παραλία του Δήμου Γεροσκήπου. Ειδικά σε ότι αφορά το ΦΠΑ αφού αποτελεί ποινικό αδίκημα η μη απόδοση του στο κράτος, έγκαιρα και στην ολότητα του. Οι φορολογικές τους δηλώσεις κατά τα χρόνια δραστηριοποίησης τους στην παραλία μετά και τα γνωστά γεγονότα έπρεπε να είναι επιθυμία και του Δήμου».

 

paralia-geroskipou