Pafos Net

Φονικό: Προανάγγελλε ότι θα την σφάξει. Η 7χρονη κόρη τον ζωγράφισε να καρφώνει το μαχαίρι

title image

Συγκλονιστικές πτυχές του δράματος στο σπίτι της οικογένειας των Σύρων αποκαλύφθηκαν κατά τη διαδικασία της έκδοσης του διατάγματος κράτησης οκτώ ημερών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εναντίον του Χουσείν Φαρούχ, 42 ετών από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα χθες στη Λεμεσό, για την υπόθεση δολοφονίας της συζύγου του, Γκάντα Αλ Νούρι, που διεπράχθη ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στη Πάφο.

Ο 42χρονος τις τελευταίες ημέρες, μετά τον εντοπισμό της 31χρονης γυναίκας του να κείτεται νεκρή σε δωμάτιο της κατοικίας όπου διέμεναν στη Πάφο και ενώ καταζητείτο από την Αστυνομία ως ύποπτος για το συμβάν, φέρεται να είχε προσπαθήσει να αλλάξει εμφάνιση, ξυρίζοντας τη γενειάδα που είχε, άλλαξε και αριθμό κινητού τηλεφώνου και μετέβη όπως όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν, στη Λεμεσό όπου και επισκέφθηκε συνοικία όπου κατοικούν ομοεθνείς του, ζητώντας τους στέγη για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να βρει όπως τους είχε αναφέρει δουλειά. Ταυτόχρονα τους συστήθηκε με άλλο από το πραγματικό του όνομα.

Οι Σύροι στη Λεμεσό οι οποίοι στο πέρασμα των ημερών είχαν εντοπίσει τη φωτογραφία του υπόπτου την οποία είχε δώσει η Αστυνομία προς δημοσιοποίηση ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό του, ρώτησαν τον Φαρούχ αν η υπόθεση αφορούσε τον ίδιο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην Αστυνομία, αυτός τότε ομολόγησε ενώπιον τους ότι είχε διαπράξει το έγκλημα της δολοφονίας της συζύγου του στη Πάφο, και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να διαφύγει με κάποιο τρόπο στα κατεχόμενα για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι ομοεθνείς του αντί αυτού όμως ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία και συνέλαβε τον 42χρονο μεταφέροντας τον από το ίδιο βράδυ στη Πάφο για να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή του ΤΑΕ Πάφου που παρουσίασε την υπόθεση στο Δικαστήριο ζητώντας την έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησής του υπόπτου, υπολείπεται όγκος ανακριτικού έργου να γίνει προς διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες διεπράχθη τι ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας της 31χρονης τραγικής πολύτεκνης μάνας και συζύγου του 42χρονου.  

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε στο δικαστήριο, πρόκειται να διεξαχθεί αναγνωριστική παράταξη για να διαφανεί αν είναι πράγματι το ίδιο πρόσωπο που βάσει μαρτυρίας δύο προσώπων που δεν τον γνώριζαν προσωπικά, ισχυρίζονται ότι τον άκουσαν να λέει  κάποιες μέρες πριν τον φόνο ότι θα σφάξει την σύζυγό του.

Επίσης, αναζητούνται βασικά τεκμήρια που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, όπως το κινητό τηλέφωνο της άτυχης γυναίκας , το οποίο δεν έχει εντοπιστεί στην οικία της και το οποίο ενώ αρχικά ήταν απενεργοποιημένο, φαίνεται να ενεργοποιήθηκε και να έγιναν κλήσεις από αυτό στις 22 κι 23 Ιανουαρίου, αφότου δηλαδή η γυναίκα δεν βρισκόταν εν ζωή.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ο αστυνομικός εκπρόσωπος, ο ύποπτος άλλαξε αριθμό στο δικό του κινητό και η Αστυνομία θα ζητήσει αποκάλυψη των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

syllipsi-ypoptou-fonou-se-lemeso

Σύμφωνα με τους ανακριτές  του ΤΑΕ, η Αστυνομία έχει ήδη προγραμματίσει να πάρει τουλάχιστον άλλες 45 γραπτές καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του υπόπτου, αρκετές από τις οποίες θα είναι στην γλώσσα των ανακρινόμενων προσώπων πράγμα που απαιτεί χρόνο για την ακριβή μετάφρασή τους. Ενδέχεται δε, όπως τόνισε, στη πορεία των αστυνομικών εξετάσεων να προκύψει η ανάγκη να ληφθούν ακόμη περισσότερες καταθέσεις.

Μέχρι τώρα, αναφέρθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, η Αστυνομία πήρε 22 γραπτές καταθέσεις, διεξήγαγε έξι έρευνες σε υποστατικά και ανοικτούς χώρους και βέβαια παρέλαβε τεκμήρια από τον χώρο του άγριου φονικού, το σπίτι όπου διέμενε η 31χρονη  Γκάντα Αλ Νούρι με τα παιδιά της, όπως το μαχαίρι που φέρεται μέχρι στιγμής να είναι το φονικό όργανο που χρησιμοποίησε ο δράστης για να προκαλέσει τον θάνατο της γυναίκας, καρφώνοντας την στο στήθος. Η λεπίδα του μαχαιριού βρέθηκε στο κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας και η πλαστική λαβίδα του σε άλλο σημείο. Όλα τα στοιχεία παρελήφθησαν και εξετάζονται επιστημονικώς.

Ο  Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας , βάσει των στοιχείων που τέθηκαν ενώπιον του ως αιτιολογημένο, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο που πρέπει να γίνει από τους εξεταστές της υπόθεσης, ενώ τυχόν απόλυση του υπόπτου θα του έδινε την ευκαιρία να επηρεάσει μαρτυρικό υλικό ενώ θα μεγάλωνε τον κίνδυνο διαφυγής του στα κατεχόμενα.

dolofonia1

Ανακρινόμενος από την Αστυνομία ο αδελφός του 42χρονου υπόπτου, κατέθεσε ότι ο ύποπτος διέμενε στο σπίτι του μετά την έκδοση του διατάγματος απομάκρυνσης του από το σπίτι όπου διέμενε η σύζυγός του και τα παιδιά του λόγω των καταγγελιών και της καταχώρησης υπόθεσης για άσκηση βίας στην οικογένεια.

Το πρωί της ημέρας κατά την οποία είχε διαπραχθεί το έγκλημα, ανέφερε, όταν ξύπνησε με την οικογένεια του βρήκαν τον Φαρούχ να κάθεται στο χολ του σπιτιού και τα τρία μικρότερα παιδιά του που ως τότε διέμεναν με τη μητέρα τους, να κοιμούνται στους καναπέδες.  Σε ερώτησή τους αν είχε συμβεί κάτι, ο ύποπτος απάντησε ότι τα παιδιά τα έδιωξε από το σπίτι η ίδια η μητέρα τους και γι’ αυτό τα πήρε στο σπίτι του θείου τους. Ζήτησε ταυτόχρονα από τον αδελφό του να τα προσέχει και ότι ο ίδιος θα έφευγε μακριά.

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη που έγινε χθες ότι η επτάχρονη κόρη του ζεύγους, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο φονικό, κλήθηκε από τους ειδικούς παιδοψυχολόγους της Αστυνομίας να ζωγραφίσει τι ακριβώς είδε την μοιραία στιγμή, με την ίδια να ζωγραφίζει ένα άνθρωπο που είπε ότι ήταν ο πατέρας, να καρφώνει ένα μαχαίρι στο σώμα δεύτερου ατόμου που ζωγράφισε και το οποίο έδειξε ως τη μητέρα του.

Με βάση δε τις μαρτυρίες του επτάχρονου κοριτσιού αλλά και του ενός από τα μικρότερα παιδιά, που αντελήφθησαν τι ακριβώς είχε γίνει, μετά την αποτρόπαια πράξη, ο πατέρας τους φέρεται να τους είπε: «Αφήστε τη μαμά και ελάτε μαζί μου», μεταφέροντας τα στην οικία του αδελφού του.