Pafos Net

FASTBRACES® TECHNOLOGIES: Μια επαναστατική προσέγγιση στην Ορθοδοντική θεραπεία

title image

Του Δρ. Ανδρέα Άσπρου, Αισθητικού οδοντίατρου

https://www.facebook.com/SmileDesignCyprus/

https://www.instagram.com/aspros.smiledesign/

 

Στα προηγούμενά μου άρθρα έχω αναλύσει την σημασία που έχει ένα ωραίο χαμόγελο στην ζωή κάθε ανθρώπου καθώς και την δεδομένη επιθυμία του καθενός να αποκτήσει ένα ωραίο χαμόγελο. Όπως έχω επανειλημμένα πει και γράψει, μια από τις πιο συχνές μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε το χαμόγελο είναι η ορθοδοντική θεραπεία. Μένοντας πιστός στις οδοντιατρικές μου αρχές και φιλοσοφία, αποφάσισα να εντάξω στις παρεχόμενές μου υπηρεσίες την τεχνολογία των FASTBRACES®. Πριν αναφερθώ στα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας, θα ήθελα να αναφέρω ότι έχει εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Αμερική το 1986 και σήμερα εφαρμόζεται σε 50 χώρες στον κόσμο αφού έχει τεκμηριωθεί επαρκώς τόσο στην κλινική πράξη όσο και μέσα από πολλές μελέτες που έχουν γίνει.

Τα δόντια μας είναι στραβά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν ανατείλει σωστά. Έτσι στο στόμα φαίνονται να έχουν μια κλίση, να γέρνουν στο πλάι, να βρίσκεται το ένα πάνω στο άλλο ή να έχουν απόσταση μεταξύ τους και να μην είναι όρθια και ίσια που είναι το φυσιολογικό.

Όπως έχει ερευνηθεί τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά, το σύστημα FASTBRACES® με τα υψηλής απόδοσης ορθοδοντικά άγκιστρα (brackets) φέρνουν σε όρθια θέση την ρίζα του κάθε δοντιού, μετακινώντας τα δόντια στην τελική τους θέση, από την πρώτη μέρα της θεραπείας με ένα μόνο τετράγωνο σύρμα. Σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος θεραπείας είναι 120 μέρες. Σε άλλα περιστατικά μπορεί να ποικίλει από 120 μέρες μέχρι ένα χρόνο το πολύ, διάστημα το οποίο είναι ασφαλώς λιγότερο από αυτό της κλασικής ορθοδοντικής θεραπείας. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ο χρόνος θεραπείας πάντοτε εξαρτάται από την συνεργασία και την περίπτωση του ασθενούς άλλα και την εξοικείωση και εμπειρία του οδοντίατρου με το σύστημα αυτό.

dr-asprou-2

Ένα άλλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας FASTBRACES® είναι και το γεγονός πως σε αντίθεση με την κλασική ορθοδοντική θεραπεία δεν χρειάζονται οποιεσδήποτε εξαγωγές μόνιμων δοντιών για να πετύχουμε το τελικό μας αποτέλεσμα. Σαν οδοντίατρος που ασχολούμαι πιο ειδικά με το χαμόγελο θεωρώ ότι είναι τεράστιο μειονέκτημα η αφαίρεση μόνιμων δοντιών γιατί μπορεί στο τέλος να πετύχουμε ίσια δόντια αλλά χάνουμε ολόκληρη την αισθητική και λειτουργική δομή του χαμόγελου, πράγμα που μας αναγκάζει να «μασκαρέψουμε» αυτές τις ατέλειες. Με την τεχνολογία FASTBRACES®, όχι μόνο δεν χρειάζεται να εξαχθούν δόντια, αλλά διασφαλίζουμε μακροχρόνια διατήρηση του τελικού αποτελέσματος επειδή το οστικό υπόστρωμα «υποστηρίζει», με την αναδιαμόρφωση που γίνεται, την ρίζα βάζοντάς την στην τελική της θέση.

Είναι ένα εργονομικό σύστημα γιατί χρησιμοποιεί ένα είδος σύρματος από την αρχή μέχρι το τέλος της θεραπείας, το άγκιστρο (bracket) του συστήματος με τον επαναστατικό τριγωνικό σχεδιασμό που μοιάζει με το τριγωνικό σχήμα μύλης ρίζας και επιτρέπει την εύκολη τοποθέτησή του.

Η τεχνολογία FASTBRACES® είναι σίγουρα μια καινοτομία που αλλάζει την φιλοσοφία της ορθοδοντικής θεραπείας, που σαφώς δίνει σε εμένα και τους συνεργάτες μου  την ευκαιρία να δώσουμε στους πελάτες μας ένα ωραίο χαμόγελο σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

SOCIAL MEDIA