Pafos Net

Διάσκεψη Τύπου ο Χρίστος Γλυκύς. Μίλησε για όλους και για όλα

title image

Δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησε ο πρόεδρος του σωματείου της Πάφου FC, Χρίστος Γλυκύς, o οποίος εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από τη θέση του γενικού διευθυντή της εταιρείας και εξέφρασε πρόθεση να διεκδικήσει επανεκλογή στη θέση του διοικητικού ηγέτη του σωματείου.

«Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την εδώ σας παρουσία, η οποία δείχνει το ενδιαφέρον και την αγάπη προς την ομάδα της πόλης και επαρχία της Πάφου. Η σημερινή μέρα για μένα είναι μια από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου και της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Είναι μια μέρα η οποία καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνάμεις και μπορεί όταν πιστεύει στον εαυτό του να κάνει τα πάντα.

Το υπογραμμίζω το γεγονός ότι είναι μια από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου γιατί μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από την αρμοδιότητα μου σαν πρόεδρος του σωματείου αλλά και από το βήμα αυτό, να πω μερικά λόγια τα οποία δε μπόρεσα να πω κατά την διάρκεια της προηγούμενης μου θητείας σαν πρόεδρος στην ΑΕ ΠΑΦΟΣ.

Όταν τον Μάιο του 2012 ξεκινούσα την προσπάθεια μου σαν πρόεδρος της ΑΕΠαφος δεν γνώριζα ότι ένα χρόνο μετά θα αντιλαμβανόμουν τι πάει να πει βρωμιά και δυσοσμία. Βρωμιά και δυσοσμία από ανθρώπους οι οποίοι ήταν επιφανείς πολίτες αλλά και αξιωματούχοι του κράτους αυτού που κάποτε ο αείμνηστος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης το αποκάλεσε Μπανανία.

Φαίνεται το ήξερε καλά τι έλεγε. Εξαπατήθηκα, διαπομπεύθηκα και αυτοί οι κύριοι σε εισαγωγικά, έβαζαν στοιχήματα ότι θα καταλήξω στη φυλακή από τα χρέη τα οποία είχαν συσσωρευτεί στους ώμους μου από καθαρά δίκης τους ευθύνη και μεθόδευσης. Αυτά τα άτομα δεν λογάριασαν ποτέ την δύναμη του καλού, την δύναμη της καθαρής καρδιάς και της εξαίρετης ενάρετης ψυχής. Αυτά τα άτομα που στοιχημάτιζαν μέχρι και την ζωή τους στη σίγουρη φυλάκιση μου βρίσκονται όλοι τους στις φυλακές της Δημοκρατίας. Στις φυλακές μετά από απονομή θειας δίκης, η οποία λειτούργησε αυτόβουλα κόντρα στις νοσηρές και βδελερές τους πράξεις οι οποίες είχαν δραστηριότητα ενάντια της ίδιας της κοινωνίας από την οποία αντλούσαν δύναμη με πονηριές και νουθεσίες.

Και δεν μιλώ για ένα η δυο ή τρία άτομα αλλά για δεκάδες ατόμων, συνεργοί αυτής της εξαπάτησης και της υποκρισίας. Η στήριξη της οικογένειας μου η δύναμη ψυχής η οποία αντλώ από τις προσευχές της μαμάς μου και του πατέρα μου αλλά και η πίστη στο Θεό με βοήθησαν να αντέξω και να επανέλθω ξανά στη προεδρία του σωματείου.

Πιο έμπειρος, πιο δυνατός και με δυνατούς οικονομικούς παίχτες όπως είναι οι Ρώσοι ιδιοκτήτες , πραγματοποίησα τους στόχους της ομάδας και το όραμα μου και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και κάνει την σημερινή μέρα χαρά. Όταν γνώρισα τον φίλο Σεργκέι Λομακίν στη Λετονία του πρότεινα να αναλάβει και να ηγηθεί της ομάδας μας Πάφος FC .

Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης με τέσσερις υιούς , άριστος επιτυχημένος επιχειρηματίας και με τρομερή αγάπη στο ποδόσφαιρο. Τον έφερα στη Πάφο, του άρεσε και εξαγόρασε τα χρέη του σωματείου αλλάζοντας και το στάτους του σωματείου σε εταιρεία.

Είχε πολλούς που δεν πίστευαν σε αυτό το πλάνο και πόσο μάλλον στην ύπαρξη του Ρώσου επιχειρηματία τον οποίον μάλιστα αποκαλούσαν ” τουρίστα του Four Seasons” που τον εξαπάτησε ο Γλυκύς χρησιμοποιώντας τον για να πιάσει την Πάφος FC και να κάνει τα ωραία του όπως έλεγα σε πηγαδάκια.

Ήταν και κάποιοι οι οποίοι αυτήν την στιγμή γυροφέρνουν και καλοπιάνουν τον κύριο Σεργκέι Λομακίν που ήταν πολέμιοι της προσπάθειας αυτής και τώρα γλυκοκοιτάζουν την θέση της προεδρίας μιας και πιστεύουν ότι είναι ένα βήμα πριν από αυτήν λέγοντας ψέματα και συκοφαντίες για το άτομο μου προς το κύριο Λομακίν μέσων του κυρίου Ντουπόβ ο οποίος από ότι φαίνεται κατέχει πλέον τον μετοχικό πακέτο της Πάφος fc , μετά το επιτυχές ξεκίνημα της ομάδος μας περί τα μέσα της σεζόν στις 30/10/2017.

Σε αυτό το χρονικό σημείο παρέδωσα στον εγκάθετο γενικό διευθυντή κύριο Ευμένοφ ο οποίος μάλιστα ουδέποτε υπογράφτηκε από την Πάφος fc αλλά έκοβε και έραβε σε όλα και για όλα στα μέτρα των πενιχρών του ικανοτήτων, με αποτέλεσμα η θητεία του των 12 αγωνιστικών να επιφέρει 2 μόλις βαθμούς και την απόλυση του εξαιρετικού νεαρού προπονητή Λουκά Έλσνερ ο οποίος μπορούσε να προσφέρει παρά πολλά στο φιλόδοξο αυτό πλάνο όμως παρασύρθηκε από το νεαρό της ηλικίας του και από την φιλοδοξία του με την οποία έπαιξε και έκανε θρύψαλα ο Κύριος Ευμένοφ .

Η αποχώρηση του κυρίου Ευμενοφ ήταν ήδη γεγονός μετά τις αποτυχίες στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου (βλέπε Βαλτο Τορπινσκι Ντοπνιακ) και την πενιχρή συγκομιδή βαθμών 12αγωνες 2 βαθμοί και ήττα στο κύπελλο από ΕΝΠ 3-1.

Ήταν τότε που οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από τον κύριο Λοραντ την πρόσληψη νέου τεχνικού, ο οποίος πρότεινε κάποιον που δεν ενέκριναν οι ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας ο κυρίος Ντουποβ προσλαμβάνοντας το νυν προπονητή κύριο Πρέσλυ .

Ο κύριος Πρέσλυ έφερε άλλο αέρα, δούλεψε στη ψυχολογία που ήταν το κύριο στοιχείο στο οποίο νοσούσε η ομάδα την συγκεκριμένη στιγμή και πέτυχε να δώσει άλλο αέρα και πνοή στα αποδυτήρια.

Επομένως στη σειρά προς απόλυση ήταν ο Κύριος Λοράντ ο οποίος ήταν από τους κύριους στυλοβάτες αυτής της ομάδας. Δούλευε αθόρυβα από τον Μάρτιο αμισθή μέχρι τον Ιούνιο όταν ξεκινήσαμε για να μπορέσει να παρουσιάσει παίχτες σε ένα άδειο ρόστερ που τότε όλοι ούρλιαζαν και φώναζαν γιατί δεν ενημερωνόντουσαν για τους παίχτες που μέχρι και την κατάληψη του λεωφορείου έφθασε η ποδοσφαιρική μας νοοτροπία .

Να πω ότι η απόλυση του κυρίου Λοράντ δεν έγινε με τον σωστό τρόπο αν και ζητήθηκε η άποψη μου η οποία δεν λήφθηκε ποτέ υπόψη. Νοιώθω ευτυχισμένος γιατί έχω καταφέρει κάτι το οποίο κανένας δεν θα τολμούσε ποτέ να επιστρέψει στο τόπο που τον περιγέλασαν, στον τόπο που τον Έφτυσαν και όχι μόνον επέστρεψα αλλά εγώ και οι συνεργάτες (όσους μου άφησαν εν τέλη) να φέρουμε εις πέρας σχεδόν όλες τις εξαγγελίες τις οποίες είχα αναφέρει με την σύσταση της νέας διοίκησης και της νέας τάξης πραγμάτων. Είχαμε πει για μια εύκολη παραμονή.

Την είχαμε! Αν κα μπορούσαμε να το καταφέρουμε από πιο νωρίς , κάτι που θα βοηθούσε πιο πολύ στην ανάπτυξη των υποδομών στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στην καλύτερη οργάνωση για την νέα χρονιά.

Είχαμε πει στην αναπροσαρμογή λειτουργίας των γραφείων και στην δημιουργία εταιρείας, πράγμα το οποίο έγινε παρόλο που υπήρχαν παρά, μα πάρα πολλές δυσκολίες λόγο του μεταβατικού σταδίου και της προσαρμογής των νέων ιδιοκτητών. Είχαμε πει στην μετονομασία του αθλητικού κέντρου Γεροσκήπου στη μνήμη του αείμνηστου Νασου Κωνσταντίνου πράγμα το οποίο έχει γίνει. Είχαμε πει στην αναβάθμιση των Ακαδημιών πράγμα που έχει γίνει με αποτέλεσμα οι ακαδημίες μας να είχαν εξαιρετική παρουσία στα πρωταθλήματα.

Είχαμε πει για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων πράγμα που έχει γίνει με αποτέλεσμα από ένα χωράφι γεμάτο φίδια και άχυρα, να έχουμε ένα στολίδι που πιστεύω οι ιδιοκτήτες θα το αναπτύξουν ακόμη καλύτερα. Μένει να πραγματοποιηθεί η ολική ανακατασκευή των γραφείων και των εγκαταστάσεων η οποία θα γίνει και θέλω να πιστεύω την χρονιά που μας έρχεται σύμφωνα με το πλάνο των ιδιοκτητών να πραγματοποιηθεί.

Όπως επίσης το φιλικό με τον ΠΑΟΚ το οποίο δεν έχει γίνει για τους πολύ γνωστούς λόγους (η οικογένεια του Νάσου γνωρίζει, είμαστε σε επαφή) και ευελπιστούμε ότι θα γίνει και αυτό σύντομα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να τιμήσουμε την μνήμη του αγαπημένου Νάσου που έφυγε έτσι αδόκητα από αυτή τη ζωή έτσι βιαστικά για την αιώνια ζωή.

Εδώ να πω ότι θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο και αγαπητό Λομακίν γιατί πίστεψε στο πλάνο μου και για την στήριξη του προς αυτό. Όμως δεν μπορώ να συνεχίσω από το πόστο του γενικού διευθυντή το οποίο μου έχει εμπιστευτεί γιατί υπάρχουν διαφορές από τον αρχικό τρόπο λειτουργίας, με τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρεία τους τελευταίους 7 μήνες. Θα ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη στήριξη που μου παρείχε όλο αυτό το διάστημα .

Θα ζητήσω από τον ίδιο προσωπικά να υποστηρίξει τη παραμονή μου στο τιμόνι του Προέδρου του Σωματείου για άλλο ένα χρόνο όπως προνοεί το καταστατικό και εύχομαι η ομάδα μας να πετύχει τους στόχους που θα θέσει για την νέα χρονιά. Βάσει της δυνατότητας που μου δίνει το καταστατικό ως εξελεγμένος Πρόεδρος συγκαλώ Γενική Συνέλευση στις 31/5/18 ημέρα Πέμπτη σε χώρο ο οποίος θα σας κοινοποιηθεί μέσω του Γραφείου Τύπου του Σωματείου».