Pafos Net

Ακάμας: Επιχείρηση απομάκρυνσης των τροχόσπιτων. Χαιρετίζει και η ΕΤΑΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

title image

Τριάντα τροχόσπιτα που είναι εδώ και χρόνια εγκατεστημένα σε μόνμη βάση σε περιοχή του Νέου Χωριού, στην χερσόνησο του Ακάμα, μετακινήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε επιχείρηση της κοινοτικής αρχής προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα οχληρίας και ακαλαισθησίας, όπως υποστηρίζει η κοινότητα. Η επιχείρηση έγινε στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο αντιδράσεων των ιδιοκτητών.

Τα τροχόσπιτα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο, από όπου οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν και γραπτώς να τα παρραλάβουν, καταβάλλοντας μάλιστα το κόστος της μεταφοράς τους εκεί από την κοινοτική αρχή. Οι φορείς του Νέου Χωριού είχαν επιδώσει προειδοποιητική προθεσμία για τη μετακίνηση των τροχόσπιτων αυτών, θεωρώντας ότι η εικόνα των τροχόσπιτων αυτών δεν συνάδει με την επιχειρούμενη αναβάθμιση της περιοχής.

troxospita2

Η σημερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, παρά τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών που εμμένουν ότι όχι μόνο δεν προκαλούν προβλήματα και αντιαισθητική εικόνα, αλλά ότι είναι η δική τους παρουσία εκεί όλα αυτά τα χρόνια που απέτρεψε τις πυρκαγιές και άλλες καταστροφές στο συγκεκριμένο τμήμα της χερσονήσου.

Ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της επιχείρησης απομάκρυνσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου, αναφέρει ότι ενεργώντας στα πλαίσια των αποφάσεων του και με γνώμονα την επιβολή του Νόμου και της τάξης προχώρησε, όπως είχε δημόσια προαναγγείλει, σε μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων και άλλων πρόχειρων παράνομων κατασκευών από την περιοχή Λουτρών Αφροδίτης.

« Όλα τα μετακινηθέντα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και τοποθετήθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση. « Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα πωληθούν με δημόσιο πλειστηριασμό ή θα καταστραφούν.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για τα μετακινηθέντα, να επικοινωνήσουν με το Κοινοτικό Συμβούλιο στο τηλέφωνο 26 322 520 ώρες γραφείου, και αφού καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησης, να λάβουν την περιουσία τους».

troxospita3

Μετά την σημερινή επιχείρηση, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου χαιρετίζει με ανακοίνωση της τις προσπάθειες του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου και του προέδρου του, Αντρέα Χριστοδούλου, για την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και την απομάκρυνση των παράνομων ή και αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή. Το θέμα της παράνομης εγκατάστασης καραβανιών και άλλων παρόμοιων κατασκευών και κατασκηνώσεων σε μη αδειοδοτημένους χώρους είναι ανεπίτρεπτα, δημιουργούν προβλήματα και υποβαθμίζουν αισθητά το περιβάλλον, τονίζει η ΕΤΑΠ.

" Είναι επίσης αδιανόητο", αναφέρει, " σε μια τόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη ομορφιά, που θα μπορούσε να εξελιχτεί  σε ένα από τους ελκυστικότερους προορισμούς της Κύπρου για επισκέπτες ειδικών ενδιαφερόντων αλλά και υψηλής εισοδηματικής τάξης, να παρατηρείτε αυτή η άσχημη εικόνα. Εύγε στον Κοινοτάρχη Νέου Χωρίου για τις προσπάθειες ευπρεπισμού και αναβάθμισης του δομημένου περιβάλλοντος".

Το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές έχουν ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στις εισηγήσεις μας για πάταξη των παρανομιών και απομάκρυνση των ακαλαίσθητων αυθαίρετων κατασκευών μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καταλήγει η ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας για αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και εμπέδωσης της ευταξίας γενικά είναι ήδη ορατά, οι προσπάθειες όμως θα πρέπει να συνεχιστούν για να πετύχουμε, αλλά και να διατηρήσουμε το επίπεδο που επιθυμούμε.