Pafos Net

2017: Πάφος με...πάθος!

title image

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού βγαίνει στους δρόμους και πλατείες της Πάφου και «ρωτά» τους πολίτες: χορεύετε, τραγουδάτε, ζωγραφίζετε; Το Φθινοπωρινό Πρόγραμμα του Pafos2017 είναι αφιερωμένο στους κατοίκους, επισκέπτες και δημιουργούς της πόλης και επαρχίας της Πάφου. Σε διάφορους χώρους, σε ανύποπτο χρόνο, οι άνθρωποι του «Πάφος 2017» θα είναι εκεί, για να να γνωριστούν, να δημιουργήσουν και να ζωντανέψουν την πόλη με τους ανθρώπους της.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου, με την δραστηριότητα «Τέχνη σε δράση». Από τις 11:00 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα της ημέρας αυτής, το «Πάφος 2017» και το Επιμελητήριο νέων Πάφου διοργανώνουν σε συνεργασία με το ΕΚΑΤΕ Πάφου την δράση «Ζωγραφίζω την Πόλη», μια καλλιτεχνική εξόρμηση σε ένα κλιμακωτό πεζόδρομο που βρίσκεται στην αρχή της Νικοδήμου Μυλωνά και καταλήγει στον Μουσαλλά.

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Οργανισμού, επίσης, αξιοποιεί χώρους και μουσεία στην πόλη και επαρχία της Πάφου και δημιουργεί εικόνες και παραστάσεις. « Το φθινοπωρινό πρόγραμμα σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του στον κόσμο της όπερας, της κλασικής μουσικής, των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και των Ελληνόφωνων της κάτω Ιταλίας με ένα πλούσιο ρεπερτόριο εκδηλώσεων και δράσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση. « Ελάτε να περπατήσουμε ως σύγχρονοι «Ταξιδιώτες του Κόσμου» στους μύθους και την ιστορία μας, στον δρόμο προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Pafos2017».