Pafos Net

"Πάφος 2017"- βουλευτές Πάφου συζητούν σήμερα τα...μη κονδύλια.

title image

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των τεσσάρων βουλευτών Πάφου συγκάλεσε για το μεσημέρι σήμερα ο πρόεδρος του ΔΣ του "Πάφος 2017", δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, προκειμένου να μελετηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την μη συμπερίληψη του παραμικρού κονδυλίου στους κρατικούς προυπολογισμούς για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η σύσκεψη θα εξετάσει τα δεδομένα που διαμορφώνει η πραγματικότητα αυτή, αλλά κυρίως την δυνατότητα αλλαγής των δεδομένων, προκειμένου ο οργανισμός για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα να μπορέσει να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του για το 2014. 

Το κλίμα στην Πάφο έχει "βαρύνει" τις τελευταίες μέρες, μετά την διαπίστωση ότι ούτε ένα ευρώ περιλήφθηκε για την Πάφο στον Προυπολογισμό του 2014 για την προεργασία ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ακυρώνει από πλευράς κράτους την πάγια θέση των ανθρώπων του Οργανισμού "Πάφος 2017" ότι η ανάληψη του χρίσματος από την Πάφο είναι κυπριακή υπόθεση και όχι αυστηρώς τοπική.

Η μη συμπερίληψη κονδυλίων στον Προυπολογισμό της νέας χρονιάς για τον θεσμό, επιβεβαιώθηκε και από την απάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, προς τον βουλευτή Πάφου Ανδρέα Φακοντή, ο οποίος είχε ζητήσει με ερώτηση του να πληροφορηθεί τα σχετικά με την στήριξη που θα παρασχεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Πάφο για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ο Κυριάκος Κενεβέζος αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε την πρόνοια του προυπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας για 500 χιλιάδες ευρώ στο "Πάφος 2017" κατά το νέο έτος. Παρόλα αυτά, ο κ. Κενεβέζος αναφέρει προς τον Ανδρέα Φακοντή ότι το Υπουργείο του θα προσπαθήσει να τηρήσει την δέσμευση του, εξοικονομώντας το ποσό αυτό από άλλα κονδύλια των αρμοδιοτήτων του.

ds-2017

Η μηδενική συνεισφορά του κράτους στο "Πάφος 2017" κατά το 2014, δρομολογεί ήδη σωρεία αντιδράσεων στην Πάφο, με πολλές πλευρές να κάνουν ήδη λόγο για "εγκλωβισμό" της επαρχίας σε ένα πολυέξοδο εγχείρημα με ευθύνη του κράτους το οποίο αναιρεί στην πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις του.

"Από τα πέντε εκατομμύρια που είχε επισήμως ανακοινωθεί ότι θα ήταν η κρατική χορηγία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", ανέφερε στο pafosnet αρμόδια πηγή, " φθάσαμε στο φαιδρό σημείο να έχουμε λάβει 150 χιλιάδες ευρώ, τα οποία πολύ φοβόμαστε πλέον ότι θα είναι και τα μόνα που θα δούμε".